26 Haziran 2010 Cumartesi

Kadın Cinayetlerine Karşı Tuzluçayır'daydık



Ankara Kadın Platformu üyeleri, kadına yönelik şiddetin, taciz ve tecavüzlerin önlenmesi için Tuzluçayır Mahallesi'nde stand kurup imza topladı; şiddetin önlenmesinde sorumluluğu bulunanları göreve çağırdı.

Ankara - BİA Haber Merkezi28 Haziran 2010, Pazartesi Ankara Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine karşı "Yasta değil isyandayız" diyerek başlattıkları ve 25 Kasım'a kadar devam edecek kampanya kapsamında Mamak Tuzluçayır'daydı.

Tuzluçayır Mahallesi'nde stant açan platform üyeleri, kadına yönelik şiddetin, taciz ve tecavüzlerin önlenmesi için imza topladı, şiddetin önlenmesinde sorumluluğu bulunanları göreve çağırdı.

Standa Tuzluçayır'da yaşayan kadınlar yoğun ilgi gösterdi; iki saatte 200'ü aşkın imza toplandı. Platform üyeleri kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetle ilgili hazırlamış oldukları broşürleri dağıttı. İmza vermeye gelen kadınlar ise etkinliğin yapıldığı gün Tuzluçayır'daki gecekonduların arasında tecavüz edilerek öldürülmüş bir kadın bulunduğunu belirtti.

"Başbakan, İçişleri Bakanı ve Kavaf istifa etmeli"
Platform üyesi Zeynep Ateş, kadın cinayetlerine karşı önlem almayan tüm devlet kurumlarının, kadına yönelik şiddet eylemlerinin suç ortağı olduğunu söyledi:

- Resmi rakamlara göre erkekler her gün en az üç kadını öldürüyor.

- Başta Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aileden ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı, mahkemeler, savcılıklar, valilikler ve belediyeler olmak üzere, kadın cinayetlerine karşı önlem almayan tüm devlet kurumları, kadına yönelik şiddet eylemlerinde sorumluluğu var.

- Kadın ve çocukları şiddetten korumak için çıkartılan 2006/17 sayılı Başbakanlık genelgesinin takipçisi olmadığı için Başbakan; kadınların güvenliğini sağlamayan İçişleri Bakanı, cinayetlere seyirci kalan Kadından ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf derhal istifa etmelidir.

- 2006/17 sayılı Başbakanlık genelgesinin uygulanması, sığınma evleri ve danışma merkezleri açılması, kadın örgütlerinin açtığı sığınma evlerinin maddi sorunlar yüzünden kapanmasına engel olunması, kadınların yaşam hakkını koruyan yasal düzenlemeler yapılması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ankara Kadın Platformu üyeleri, imza kampanyalarını bundan sonraki aylarda Ankara'nın farklı semtlerinde ve internet üzerinden sürdürecek. (BB/EÖ)

Kaynak: www.bianet.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder