8 Temmuz 2010 Perşembe

13 Temmuz'da Duruşmaya!

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Şahin Öğüt hakkında devam eden davalardan birinde de, 15 yıl önce işlediği tecavüz nedeni ile, 20 yıl hapis cezası verilmişti. Bu karar geçmiş tarihli tecavüz davalarının cezalandırılabilmesi yönünde emsal niteliğinde idi.

Davayı Ankara'dan FeministBiz, Kadın Dayanışma Vakfı, Kırkörük ve Ankara Kadın Platformu tüm aşamalarında takip etti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, ruh sağlığının bozulduğuna dair raporun Adli Tıp Kurumundan alınmaması ve cezanın fazla olduğu gerekçesi ile mahkumiyet hükmünü bozdu.

13 Temmuz Salı günü bozmadan sonraki ilk duruşma yapılacak. Bu duruşmada Mahkeme'den, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına karşı direnme kararı vermesi talep edilecek.

Mahkeme direnme kararı verir ise dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gidecek. Ve böylelikle belki de Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin Üniversite Hastanelerinden alınan "ruh sağlığı bozulmuştur" raporlarını hiçe sayan ve binlerce kadına-çocuğa bir de "Adli Tıp Travması" yaşatan "kaprisinin" önüne geçilebilecek.

Bu nedenle 13 Temmuz Salı günü yapılacak duruşmaya katılım çok çok önemli.

Duruşma salonundaki kadınların varlığının yerel mahkemeye direnme hükmü tesis etmesi yönünde olumlu bir katkı sağlayacağını umut ediyoruz.

Duruşme yeri ve saatini bir kez daha hatırlatmakta fayda var:

DURUŞMA YERİ : ANKARA 7. AĞIR CEZA MAHKEMESİ
TARİH : 13 Temmuz (Salı Günü) 2010
SAAT : 10:20