13 Temmuz 2010 Salı

Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet Yerini Buldu

Bugün tarihi bir gün, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, kadınların, aklın ve vicdanın çağrısına kulak vererek yapması gerekeni yaptı ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin hukuk dışı kararına direnerek gerçek adaleti uyguladı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi Şahin Öğüt hakkında verilen mahkumiyet kararlarını Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmadığı gerekçesi ile bozmuştu. Bugün bozmadan sonraki ilk duruşma yapıldı ve Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin bozma kararına direndi. Dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda görüşülecek. Ve umudumuz o dur ki; Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınması zorlamasına artık bir son verilecek. Binlerce kadının ve çocuğun tecavüz travmasının üstüne bir de Adli Tıp Kurumu travması yaşamasının önüne geçilecek.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nu, kadınların, aklın ve vicdanın sesine kulak vermeye çağırıyoruz.

Üniversite hastaneleri resmi bilirkişi statüsündedir. Üniversite hastanelerinden alınmış “ruh sağlığı bozulmuştur” yönündeki raporlar yeterli ve geçerlidir. Adli Tıp Kurumunu binlerce tecavüz davasında rapor hazırlamak zorunda bırakan, bu nedenle en erken randevusunu 16 ay sonra vermesine sebep olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin hukuk ve mantık dışı uygulamasına artık bir son verilmelidir. Üniversite hastanelerinden alınan raporlar geçerli sayılmalıdır.

Bugün Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar kadınların tecavüze ve erkek egemen adalete karşı mücadelesinde çok önemli bir kazanımdır. Bizler, evde, sokakta, işyerinde kadınlar tecavüze uğramayana dek tecavüzcülerin ve suç ortaklarının peşini bırakmayacağız.

Üniversite hastanelerince verilen raporların geçerli sayılmasını, Adli Tıp Kurumunun Kapatılmasını, tecavüz kriz merkezlerinin açılmasını istiyoruz.

Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet İstiyoruz.

Yaşasın Kadın Dayanışması

Feministbiz