24 Mart 2010 Çarşamba

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Taciz

BASINA VE KAMUOYUNA

Gün geçmiyor ki ülkemizde kadına dönük şiddet olayı yaşanmasın. Ülkenin dört bir yanında her gün çeşitli bahanelerle şiddetin her türlüsü yaşanmaktadır.

Kadına dönük şiddete bir yenisi de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Deprem ve Zemin inceleme Müdürlüğünde, cinsel taciz ile yaşanmıştır.

25.02.2010 tarihinde Birim müdürü Tuncer ARABUL Mevlit Kandili Tebriki nedeniyle bürolara yapmış olduğu ziyaret esnasında kadın üyemizin de bulunduğu büroda, tebrik esnasında tokalaşırken üyemize ‘’çok ateşlisiniz’’ ,’’ben böyle çıplak kola dayanamam yapıştırırım’’gibi cinsel içerikli sözlerle tacizde bulunmuştur. Üyemizin uyarısına ve tepkisine rağmen Müdür Tuncer Arabul tavrında ısrar edip, tacizi ‘’odaca çok ataşelisiniz’’demek suretiyle genelleştirmiştir. Mevcut tavır kadına bakışın, kadını cinsel meta olarak görmenin çarpık yansımasıdır.

Yapılan taciz karşılığında sessiz kalınmamış, Daire başkanlığına, Genel sekreter yardımcılığına, genel sekretere ve belediye başkanlığına şikâyet dilekçeleri yazılmıştır. Ayrıca Cumhuriyet savcılığına Suç duyurusunda bulunulmuş ve dava açılmıştır.

Gösterilen tepkiler ve hak arama karşısında tahammül göstermeyen müdür Tuncer Arabul Baskılarını artırmış, Müdür yardımcısı Süleyman Büyük ve Sözleşmeli mühendis Özer Akdağ vasıtasıyla olayın tanığı ve mağduru olan şirket elemanı bayan çalışanı önce sözlü taciz ve akabinde darp etmişlerdir. Olay koridorda çalışanların ve kameraların önünde başlayıp Müdür yardımcısı Süleyman Büyük ‘ün Makam odasına zorla sokularak, fiziki şiddet odada müdür yardımcısı Süleyman Büyük’ün nezaretinde devam etmiştir. Ayrıca Tek suçu gördüklerini olduğu gibi anlatmak olan Şirket elemanı bayan çalışanın masasında bilgisayarı alınmış, kendisi bağlı bulunduğu şirkete geri gönderilmiş, iş akdi fesih tehdi ile ifadesinden vazgeçirilmeye çalışılmıştır.

Müdür Tuncer Arabul suçu açığa çıktıkça, teşir oldukça daha da pervazsızlaşmakta üyemizi çeşitli yollarla tehdit etmektedir. Cumhuriyet savcılarına buradan suç duyurusunda bulunuyoruz, Üyemizin başına gelebilecek her hangi bir olumsuzluğun faili Tuncer Arabul olacaktır.

Tuncer arabul, yapılan idari soruşturma neticesinde Ödül gibi bir ceza ile Turizm Müdürlüğüne Müdür olarak ataması yapılmıştır.

Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ ‘a çağrımız, Bu tacizci Müdür ve suç ortaklarına hak ettiği cezayı vermesidir. Bu tavır kadına yönelik cinsel tacizin meşru görülmediğinin, kabul edilmediğinin, en önemli göstergesi olacaktır.

KESK ŞUBELER PLARTFORMU