13 Eylül 2010 Pazartesi

Savcı tecavüzcüyü serbest bıraktı

Dersim'in Pertek ilçesinde, zihinsel engelli Pınar B. (24) adlı genç kadının 6 yıldır tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Skandal bununla da bitmedi. Olayla ilgili savcı, Pınar B.'nin akli dengesi yerinde olmadığına dair raporu bulunmadığını gerekçe göstererek zanlıyı serbest bıraktı.


Engelli kadına tecavüz etti, savcı serbest bıraktı

Dersim'in Pertek ilçesine bağlı Yalın köyü Karaveli Mezrası'nda tüyler ürpertici bir tecavüz olayı ortaya çıktı. 19 gün önce vücudunda darp izi görülmesiyle ortaya çıkan ve akli dengesi yerinde olmayan Pınar B. (24) adlı genç kadının 6 yıldır Cemal Y. (45) adlı kişinin tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı. 6 yıl boyunca Pınar B.'ye tecavüz eden Cemal Y. 19 gün önce olayı ailesine anlatmaması için Pınar B.'yi dövdüğü belirtildi. Olayın Pertek Jandarma Karakol Komutanlığı'na bildirilmesi üzerine, ifadesi alınan Cemal Y., 5-6 yıldır Pınar B. ile ilişkisi olduğunu ve kendisinin rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Kızın akli dengesi yerinde olmamasına rağmen sağlık raporu olmadığı için Pertek Cumhuriyet Başsavcılığı ise skandal bir karar verdi. Savcılık, 'Kız çocuğunun reşit olması nedeniyle kendi rızasıyla böyle bir ilişkiye girdiğini ve şikayetçi olmadığı' gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek, tecavüzcüyü serbest bıraktı.

RAPOR ALAMIYORLAR

Pınar B.'nin zihinsel engelli olduğunu, ancak rapor çıkartacak güçlerinin olmadığını söyleyen Pınar B.'nin babası Hıdır B. kızının böyle bir olayla karşı karşıya kaldığı için mağdur olduklarını söyledi. Savcılığın kızının ifadesini sağlam bir kişi ifadesi olarak kabul ettiğini dile getiren Hıdır B., 'Son olarak Pınar ortadan kayboldu ve Pınar'ın Cemal Y. tarafından kaçırıldığını duyduk. Karakola şikayette ettik. Kızımın savcılıkta ifadesi alınmış, fakat kızımın akli dengesi yerinde değil. Çevredeki bütün köylülerde biliyor. Ancak zihinsel engelli raporu olmadığı için savcılık ifadesinde reşit olduğu belirtilmiş. 2 çocuğum zihinsel engelli eşimde Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde psikolojik tedavi görüyor. Davacı olmak istiyoruz ama Erzincan'a gidebilecek yol paramız bile yok' dedi. Yoksul ve kimsesiz oldukları için zihinsel engelli kızın mağduriyeti için hiç bir şey yapamadıklarını ifade eden Hıdır B., kızının psikolojik destek için yardım beklediklerini dile getirdi.

TEHDİT EDİYORDU

Pınar B.nin amcası Cafer B. ise, zihinsel engelli bir kız çocuğuna yıllarca cinsel istismarda bulunan bir kişinin insanlıktan nasibini almadığını dile getirdi. Olayı duyduktan sonra Tekirdağ'dan Dersim'e geldiğini söyleyen Cafer B., 'Yeğenim 24 yaşındadır ancak 10 yaşındaki çocuk aklına sahiptir. Bunca yıl acımasızca bu kıza cinsel tecavüzde bulunan bu şahıs nasıl da elini kolunu sallayarak geziyor' dedi. 6 yıldır cinsel istimara maruz kalan Pınar B., kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini iddia edilen Cemal Y.nin kaba dayağına maruz kaldığını ifade ederek, ailesine zarar vereceği korkusundan olayı kimseye anlatmadığını söyledi. Pınar B., 'Benimle cinsel ilişkiye giriyordu, 'Eğer birilerine söylersen ailenin hepsini öldüreceğim' diyordu. En son belime sopa ile vurdu. Evdekiler fark etti bende durumu açıkladım' dedi. 45 yaşındaki evli Cemal Y.'nin ailesi olayın doğru olmadığını savunarak, Pınar'ın zihinsel engelli olduğunu da kabul etti.

Ferhat Arslan
kaynak:DIHA